Amikor az „Ízőrzők” alapötlete megfogalmazódott, az egyik legfontosabb gondolat az volt, hogy a műsorban mindent a helyiek mondjanak el, minden róluk szóljon. Ez az oka annak, hogy nincs narráció, illetve riporteri kérdés sem a műsorban.
A több mint egy évtized alatt mi magunk is alaposan megfertőződtünk, szívesen próbálunk ki régi és új ízeket. Ezeket eddig leginkább a családunk, barátaink kóstolhatták.
Most azonban úgy gondoltuk, érdemes lenne ezeket az ízeket másnak is megmutatni. Ezért indítottuk el ezen a helyen „A mi konyhánk” című oldalunkat, ahol mi magunk mutatunk be érdekességeket, és a recepteket is megosztjuk bárkivel, aki ellátogat honlapunkra. 

Szőlős csirkemáj puliszkával
Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj, 60 dkg fehérszőlő, 15 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 3 dl édes fehérbor, 10 dkg liszt, 2 teáskanál majoránna, só, őrölt feketebors, 1 ág friss rozmaring, kis csokor vágott petrezselyem. A puliszkához: 1 liter víz, 30 dkg kukoricadara, 1 kávéskanál só.
A csirkemájat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a majoránnát, összekeverjük.
A vajat tárcsán, vagy serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a májdarabkákat, megszórjuk apróra vágott rozmaringgal. Megsütjük, majd sózzuk, és őrölt borssal fűszerezzük. A kisült ételt kiszedjük egy tányérra.
A zsiradékba két evőkanál mézet teszünk, majd hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket. Ráöntjük a bort, és felforraljuk. Ezután belehelyezzük a májat, és összesütjük.
Tálalásnál apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
A puliszkához a vizet lábasba borítjuk, és a sóval együtt felforraljuk. Ekkor folytonosan kevergetve beleszórjuk a darát és addig főzzük, amíg teljesen megpuhul.
Akkor jó, amikor már kezdi elfőni a nedvességet, szuszogó hangot ad, és az edénytől is elválik keverés közben.
Egy vágódeszkára tiszta konyharuhát teszünk, erre borítjuk a málét. A kendő sarkait összefogva téglalap alakot formázunk az ételből, és hagyjuk langyosra hűlni. Tálalásnál madzaggal kisebb darabokra vágjuk, így kínáljuk a szőlős csirkemáj mellé.

Hozzávalók: (3 kalácshoz) 40 dkg liszt, 35 dkg fehér tönkölyliszt, 2 tojás, 2 tojás sárgája, 2 dl tej (kókusztej), 10 dkg vaj, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál cukor, 2,5 dl víz, 5 dkg élesztő. A tetejére 1 tojás a kenéshez. Töltelék: 20 dkg darált mák, 20 dkg darált dió, 20 dkg kókuszreszelék, 5 dkg kakaópor, 30 dkg reszelt, párolt körte (alma), ízlés szerint cukor. A díszítéshez jégcukor, porcukor.
A vizet meglangyosítjuk, szórunk bele egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.
A liszteket tálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, egy evőkanál cukrot, majd a felfutott élesztőt. Annyi langyos kókusztejet (tejet) dagasztunk hozzá, hogy kalács állagú tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd a felolvasztott, és kézmelegre hűtött vajat is beledagasztjuk. Hat gombócot formázunk belőle. Ezeket letakarva legalább fél órát kelesztjük.
Az első kalácshoz két bucit egymás után kerekre nyújtunk. Amikor az elsővel elkészültünk, nagy, sütőpapírral, vagy fóliával bélelt sütőtepsibe tesszük. Tetszés szerinti töltelékkel megpakoljuk, majd ráhelyezzük a másik kerek lapot. Közepét egy nagyobb bögrével kijelöljük, majd átkenjük felvert tojással, jégcukorral megszórjuk, és 16 cikkbe szétvágjuk. Ezeket kézzel megtekerjük. A tepsiben még hagyjuk kicsit kelni, közben elkészíthetjük a következő kalácsot is, majd az utolsót.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, esetleg még porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.